Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2-3 l
szczaw 400 g
ziemniaki 4-5 szt
marchew 1-2 szt
śmietana 12% 1/2 szkl
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Bulion zagotowujemy, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. Gotujemy ok 10 min. Następnie dodajemy poszatkowany szczaw i liście laurowe. Gdy warzywa i szczaw są miękkie dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Zagotowujemy.
Do miseczek nalewamy zupę i wkładamy pokrojone w cząstki jajko.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.01.2014 10:50
smaczna zupka
Ewelina38 04.01.2014 16:25
uwielbiam tą zupkę, a najsmaczniejsza jest ze świeżego szczawiu i z nadejściem wiosny taka zupka u mnie bardzo często bywa :)
adelajda 25.10.2013 19:43
moje smaki !!!
Katarzyna59 19.06.2013 07:49
bardzo smaczna
JOANNA16 07.06.2013 08:05
lubię taką
Adam/ZUB3R 03.06.2013 23:06
bardzo lubię
caralajna 25.05.2013 16:56
smaki dzieciństwa :)
Granita 15.05.2013 08:56
od dawna się przymierzam do jej ugotowania
Megg 12.05.2013 15:43
pyszna taka zupka :)
Magda24 12.05.2013 15:36
z jajeczkiem jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak