Zupa szczawiowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kurczaka

    1 1/2 litra
  • szczaw

    200 g
  • ziemniaki

    4-5
  • mąki

    2 łyżki
  • jajka

    1-2
  • sól

    dosmaku
  • pieprz

    dosmaku
  • masło

    20-30 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W wywarze z kurczaka ugotować obrane i umyte pokrojone w kostkę ziemniaki.Szczaw umyć pokroić i podsmażyć na maśle można dodać pokrojony szczypiorek,doprawić mąką ze śmietaną.Dodać sól pieprz i vegety Na koniec ugotowane na twardo jajko pokroić w kawałki.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysia12 08.07.2014 19:00
lubie ta zupkę
malina 28.08.2013 09:22
bardzo smaczna
gosia1988 31.01.2013 20:26
bardzo dawno już nie jadłam takiej zupki :)
pestka 27.11.2012 12:38
bardzo dobra
Michaello__ 10.11.2012 18:57
Będę właśnie robił szczawiową pierwszy raz :)
jozefinach 07.11.2012 09:53
Lubię szczawiową.
pajbek 05.11.2012 11:10
Wygląda smakowicie. Muszę wypróbować skoro wszyscy tak zachwalają :-)
MAR3STA 03.11.2012 21:15
smaczna zupka
Zdzisław 29.10.2012 00:56
lubie bardzo szczawiową
gusia1000 28.10.2012 23:12
Pycha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat