Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa solferino

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
bób 1 szklanka
groszek zielony 1/2 szklanki
szparagi 3 szt
makaron nitki 15 dkg
ser tylżycki 15 dkg
mleko 3/4 szklanki
mąka 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa starta szczypta
koperek posiekany 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa solferino

Bób i zielony groszek wkładamy do garnka,resztę jarzyn myjemy obieramy i kroimy w plasterki lub w paski dokładamy do garnka zalewamy dwoma litrami wrzątku i gotujemy 15 min.Osobno gotujemy makaron odstawiamy go z ognia dolewamy kubek zimnej wody przykrywamy garnek a po 10 min odcedzamy makaron na sicie.Do ugotowanych jarzyn dodajemy makaron wlewamy mąkę rozprowadzoną mlekiem i gotujemy, po czym wsypujemy ser starty na tarce o grubych oczkach,przyprawy i masło.Zdejmujemy z ognia.Podajemy zupę posypana koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 01.08.2012 21:43
Mniaaaaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak