Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śmietanowa z jarzynami i jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość wieprzowa 1 szt (30 dkg)
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
seler 1/3 szt
cebula 1 szt
fasolka szparagowa 10 dkg
kalafior 5-6 małych różyczek
śmietana słodka 1 mały kubeczek
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śmietanowa z jarzynami i jajkiem

Do garnka włożyć kość, zalać 2 litrami wody. Zagotować. Do wywaru dodać obrane i pokrojone na kawałki: pietruszkę, seler i marchewkę. Gotować około 20 minut. Następnie dodać obraną cebulę oraz vegetę. Gotować kolejne 10 minut. Do zupy dodać pokrojoną na kawałki fasolkę oraz małe różyczki kalafiora. Gotować 15-20 minut. Pod koniec gotowania wlać śmietanę i zagotować. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Na talerz wlać zupę, dodać pokrojone jajka. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 02.08.2012 17:37
pyszna zupka
olkaaa 03.06.2012 14:28
bardzo fajny przepis
Dorota37 27.05.2012 22:01
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak