Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa "śmieciucha"

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 2 szt
fasolka szparagowa 350 g
ziemniaki 4 szt
włoszczyzna 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
jajko 1 szt
mąka 2-3 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa "śmieciucha"

Udka ugotowac z włoszczyzną jaka na rosół.
Można też ewentualnie wybrać kostki schabowe lub inny zestaw mięsa wedle uznania ).
Jak mięso już będzie takie pół na pół wyjąć włoszczyznę. Zostawiamy marchew seler pietruszkę a resztę wyrzucamy.
Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz fasolkę szparagową. Gotować na małym ogniu, żeby ziemniaki szybko sie nie ugotowały. Wyjmujemy mięso.
Włoszczyznę ścieramy na tarce.
Na patelnie wlewamy olej. Dodajemy koncentrat i wrzucamy startą włoszczyznę. Smażymy po chwili podlewamy małą ilośćią wody.
Wrzucamy zawartość patelni do ziemniaków i fasolki.
Mięso porwać na małe kawałki i też wrzucic do zupy.
Pół szklanki wody wbić jajki i wsypać mąkę. Wszystko wymieszać
W garnku zagotować zawartość do momentu wrzenia i wlać zawartość szklanki. Wymieszać. Dodac do szklanki dwie łyzki zupy i wymieszać ze śmietaną i wlać do garnka. Całość zagotować na średnim ogniu. Na koniec dodać koper. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak