Przepis i sposób przygotowania na: Zupa "śmieciucha"
Można też ewentualnie wybrać kostki schabowe lub inny zestaw mięsa wedle uznania ).
Jak mięso już będzie takie pół na pół wyjąć włoszczyznę. Zostawiamy marchew seler pietruszkę a resztę wyrzucamy.
Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz fasolkę szparagową. Gotować na małym ogniu, żeby ziemniaki szybko sie nie ugotowały. Wyjmujemy mięso.
Włoszczyznę ścieramy na tarce.
Na patelnie wlewamy olej. Dodajemy koncentrat i wrzucamy startą włoszczyznę. Smażymy po chwili podlewamy małą ilośćią wody.
Wrzucamy zawartość patelni do ziemniaków i fasolki.
Mięso porwać na małe kawałki i też wrzucic do zupy.
Pół szklanki wody wbić jajki i wsypać mąkę. Wszystko wymieszać
W garnku zagotować zawartość do momentu wrzenia i wlać zawartość szklanki. Wymieszać. Dodac do szklanki dwie łyzki zupy i wymieszać ze śmietaną i wlać do garnka. Całość zagotować na średnim ogniu. Na koniec dodać koper. Smacznego