Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udko z kurczaka
2 szt -
fasolka szparagowa
350 g -
ziemniaki
4 szt -
włoszczyzna
1 szt -
koncentrat pomidorowy
1 szt -
jajko
1 szt -
mąka
2-3 łyżki -
śmietana 18 proc
2 łyżki -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Sposób przygotowania
Można też ewentualnie wybrać kostki schabowe lub inny zestaw mięsa wedle uznania ).
Jak mięso już będzie takie pół na pół wyjąć włoszczyznę. Zostawiamy marchew seler pietruszkę a resztę wyrzucamy.
Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz fasolkę szparagową. Gotować na małym ogniu, żeby ziemniaki szybko sie nie ugotowały. Wyjmujemy mięso.
Włoszczyznę ścieramy na tarce.
Na patelnie wlewamy olej. Dodajemy koncentrat i wrzucamy startą włoszczyznę. Smażymy po chwili podlewamy małą ilośćią wody.
Wrzucamy zawartość patelni do ziemniaków i fasolki.
Mięso porwać na małe kawałki i też wrzucic do zupy.
Pół szklanki wody wbić jajki i wsypać mąkę. Wszystko wymieszać
W garnku zagotować zawartość do momentu wrzenia i wlać zawartość szklanki. Wymieszać. Dodac do szklanki dwie łyzki zupy i wymieszać ze śmietaną i wlać do garnka. Całość zagotować na średnim ogniu. Na koniec dodać koper. Smacznego
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się