Zupa "śmieciucha"

Zupa "śmieciucha"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka

    2 szt
  • fasolka szparagowa

    350 g
  • ziemniaki

    4 szt
  • włoszczyzna

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    2-3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka ugotowac z włoszczyzną jaka na rosół.
Można też ewentualnie wybrać kostki schabowe lub inny zestaw mięsa wedle uznania ).
Jak mięso już będzie takie pół na pół wyjąć włoszczyznę. Zostawiamy marchew seler pietruszkę a resztę wyrzucamy.
Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz fasolkę szparagową. Gotować na małym ogniu, żeby ziemniaki szybko sie nie ugotowały. Wyjmujemy mięso.
Włoszczyznę ścieramy na tarce.
Na patelnie wlewamy olej. Dodajemy koncentrat i wrzucamy startą włoszczyznę. Smażymy po chwili podlewamy małą ilośćią wody.
Wrzucamy zawartość patelni do ziemniaków i fasolki.
Mięso porwać na małe kawałki i też wrzucic do zupy.
Pół szklanki wody wbić jajki i wsypać mąkę. Wszystko wymieszać
W garnku zagotować zawartość do momentu wrzenia i wlać zawartość szklanki. Wymieszać. Dodac do szklanki dwie łyzki zupy i wymieszać ze śmietaną i wlać do garnka. Całość zagotować na średnim ogniu. Na koniec dodać koper. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat