Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śmieciara

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości cielęce 40 dag
włoszczyzna 1 kg
ziemniaki 40 dag
masło 6 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
koperek 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
makaron drobny 3 łyżki
sól do smaku
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śmieciara

Do garnka wkładamy umyte kości cielęce zalewamy osoloną wodą i gotujemy powoli około 40 minut. Warzywa- fasolka szparagowa kapusta włoska,marchewka,kalafior,burak czerwony -razem ma być 1 kg , myjemy ziemniaki skrobiemy kroimy na drobne kawałki solimy i podduszamy w duzym garnku na maśle.Do warzyw wlewamy ugotowany wywar z kościi razem gotujemy jeszcze 40 minut pod koniec wrzucamy makaron.Doprawiamy zupę do smaku solą Do gotowej zupy dodajemy zieleninę ,doprawiamy śmietaną rozrobioną w małej ilosci zupy.

Podajemy gorącą z bagietką pszenną . Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 12.01.2014 21:40
nom rewelacja
caralajna 16.10.2013 18:00
heh, całkiem pożywna zupa :)
staropolanka5 11.09.2013 00:02
ojej, ale to pyszne
Konczi 03.08.2013 11:49
fajna zupka :)
marzencia2007 01.08.2013 15:37
najlepsza :)
mysza75 01.08.2013 12:53
fajna i pożywne śmieciara :-)
Mniam 01.08.2013 00:11
Takie są najsmaczniejsze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak