Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa "Ślepe ryby"

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2
pietruszka 2
seler mały
por (biała część)
ziemniaki 1/2 kg
ziele angielskie kilka
Liść laurowy suszony Prymat 3
śmietana 12% 70 ml
Majeranek suszony Prymat
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa "Ślepe ryby"

Warzywa kroimy w kostkę ,wrzucamy do garnka razem z przyprawami ,zalewamy wodą (2-3 cm ponad warzywa) ,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Dodajemy śmietanę rozprowadzoną z wywarem ,dodajemy do całości ,podgrzewamy. Doprawiamy majerankiem ,solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 02.12.2014 15:36
wygląda bardzo smacznie :)
adelajda 08.11.2014 17:08
Moja babcia dodawała do tej zupy jeszcze brukiew :)
Ali 08.11.2014 05:49
Wygląda rewelacyjnie!
Iwusia 07.11.2014 23:21
ciekawa zupka
RenataZ-et 07.11.2014 22:40
ciekawa propozycja
Aleksandra/Olcia 07.11.2014 21:13
ale apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak