Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowo-pieczarkowa z klopsikami

4.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z kurczaka 1/2 kg
pieczarki 25 dag
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 2 szt
jajko 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól
pieprz
domowy rosół 6 szkl
mąka 3 łyżki
masło 2 łyżki
cheddar 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowo-pieczarkowa z klopsikami

Cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na maśle. Oprószyć mąką, dodać do gorącego rosołu. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę oraz ziemniaki. Gotować ok. 30min na małym ogniu. Mięso wyrobić z jajkiem, bułką tartą, doprawić gałką msuzkatołową, solą i pieprzem. Formować bardzo malutkie kotleciki i smażyć na oleju ze wszystkich stron. Dodać do zupy wraz ze startym serem. Gotować jeszcze ok. 3 min, często mieszając. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 04.07.2017 23:05
smaczna zupka !!!!
Iwusia 03.02.2014 23:04
wspaniale wygląda
misia53 03.05.2013 12:14
zupka wygląda pysznie ... szkoda że nie mam w domu sera , juz bym robiła...
Agata B 01.12.2012 20:23
wygląda bardzo apetycznie i kusząco:)))
Mysiunia 27.11.2012 21:41
kusi mnie ta zupka, kusi :)
Lemon 27.11.2012 21:06
pycha
Barbara/zuza22_85 27.11.2012 20:41
smaczna
owca441 27.11.2012 20:31
pyszna, aż mi ślinka leci
jolanta19 27.11.2012 20:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak