Zupa serowo-pieczarkowa z klopsikami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z kurczaka

    1/2 kg
  • pieczarki

    25 dag
  • marchewka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    1 szczypta
  • sól

  • pieprz

  • domowy rosół

    6 szkl
  • mąka

    3 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • cheddar

    20 dag
  • bułka tarta

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Podsmażyć na maśle. Oprószyć mąką, dodać do gorącego rosołu. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę oraz ziemniaki. Gotować ok. 30min na małym ogniu. Mięso wyrobić z jajkiem, bułką tartą, doprawić gałką msuzkatołową, solą i pieprzem. Formować bardzo malutkie kotleciki i smażyć na oleju ze wszystkich stron. Dodać do zupy wraz ze startym serem. Gotować jeszcze ok. 3 min, często mieszając. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 04.07.2017 23:05
smaczna zupka !!!!
Iwusia 03.02.2014 23:04
wspaniale wygląda
misia53 03.05.2013 12:14
zupka wygląda pysznie ... szkoda że nie mam w domu sera , juz bym robiła...
Agata B 01.12.2012 20:23
wygląda bardzo apetycznie i kusząco:)))
Mysiunia 27.11.2012 21:41
kusi mnie ta zupka, kusi :)
Lemon 27.11.2012 21:06
pycha
Barbara/zuza22_85 27.11.2012 20:41
smaczna
owca441 27.11.2012 20:31
pyszna, aż mi ślinka leci
jolanta19 27.11.2012 20:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat