zupa serowo-pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    2 kostki
  • marchew

    2 szt
  • por

    2 szt
  • pieczarki

    50 dkg
  • masło

    2 łyż
  • mięso mielone

    50 dkg
  • serki topione

    4 szt
  • koper

    garść
  • sól

  • pieprz

  • woda

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wodę zagotowac i dodać kostki. Pory drobno pokroić. Marchew zetrzeć na tarce i wrzucić do bulionu wraz z porem gotowac do miękkości zmiksować. Pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle. Z mięsa mielonego uformować malutkie kulki i dodać do gotujacej zupy wraz pieczarkami gotowac ok 10min. Następnie dodać serki i rozgotować. Przyprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 27.07.2012 23:11
ciekawe połączenie smaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat