Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Serówka
W garnku zagotować bulion, z mięsa formować pulpeciki wielkości nie większej niż orzech włoski. Dodawać po kolei do wrzącego bulionu. Pieczarki pokroić w paski. Gdy bulion z pulpetami znów się zagotuję dodać pieczarki. Gotować 10- 15 minut, aż pieczarki zwiędnął. W między czasie pokroić pory w talarki, marchew zetrzeć na dużych oczkach. Rozgrzać patelnię na wolnym ogniu, dodać masło i smażyć pora, od czasu do czasu mieszając - NIE RUMIENIĆ! Do zupy dodać por i marchew. Gotować 5-10 minut, aż marchew zacznie robić się miękka. Pod koniec dodać serki topione ( można je rozpuścić w misce zupy lub wrzucić całe). Chwilę gotować, od czasu do czasu mieszając, aż zupa będzie miała kremowy kolor, a serki całkowicie się rozpuszczą.
Smacznego!
* do przepisu użyłam 2 serki topione (po 100g każdy) jeden o smaku pieczarkowym, drugi o smaku kremowym.