Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z tymiankiem i czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 l
ser topiony 300 g
ser pleśniowy niebieski 100 g
ząbek czosnku 1 szt
masło klarowane 1 łyzka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z tymiankiem i czosnkiem

Na łyżce masła klarowanego przesmażamy kilka sekund przeciśnięty czosnek. Podlewamy bulionem i podgrzewamy . Do bulionu dodajemy kawałki serków topionych i stale mieszamy aż się rozpuszczą. Doprawiamy do smaku tymiankiem, solą i świeżo mielonym pieprzem. Zupę serwujemy posypana lazurem pokrojonym w kostki i/lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 28.01.2017 18:22
fajna zupka
kloruś 25.01.2017 20:39
bardzo dziękuję :)
Franciszek 25.01.2017 01:03
ciekawe zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak