Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z ryżem i ziołami prowansalskimi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 3/4 litra
śmietana 12% 1/2 szklanki
serek topiony 120 gram
ryż 100 gram
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z ryżem i ziołami prowansalskimi

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Rosół doprowadzić do wrzenia, dodać śmietanę oraz serek topiony. Dodać zioła prowansalskie. Gotować do momentu, aż serek się roztopi, od czasu do czasu mieszając. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z ryżem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 06.02.2014 22:46
smaczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak