Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z mięsem mielonym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 szklanki
mięso mielone 200 g
serek topiony 300 g
sól
pieprz
pieczarki 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Do garnka wrzucam mięso mielone i podsmażam na kapce oleju. Następnie pieczarki dokładnie myję, kroję w średnią kostkę i wrzucam do garnka i zaczynam podgotowywać. Solę i pieprzę lekko i razem podgotowuję. Dolewam bulion.
Krok 1 - Zupa serowa z mięsem mielonym foto
2
Pora myję i kroję w talarki albo w pół talarki - dorzucam do zupy. Na sam koniec wyciskam serki topione. Całość podgotowuję aż składniki się ładnie połączą i ser rozpuści. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku.
Krok 2 - Zupa serowa z mięsem mielonym foto
3
Podaję z ciepłym pieczywem np bagietką czosnkową.
Krok 3 - Zupa serowa z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 30.03.2013 13:41
bardzo lubię takie zupki
Bogusiaz 26.10.2012 08:34
bardzo lubie zupy serowe
Simeo 26.10.2012 07:53
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak