Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ser żółty
150 g -
serek topiony
3 trójkąciki -
kostka rosołowa
2 sztuki -
mleko
1 szklanka -
Pieprz czarny mielony Prymat
3 szczypty -
kalafior
0,5 sztuki -
cebula biała
1 sztuka -
mąka pszenna
2 łyżki -
olej do smażenia
2 łyżki -
koperek
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Zupa serowa z kalafiorem
Kroki postępowania



Dodajemy kalafior oraz kostki rosołowe.
Gotujemy.



Energicznie mieszamy by serki zaczęły się topić.
Gotujemy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy koperkiem.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)