Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
olej słonecznikowy
2 łyżki -
cebula
2 sztuki -
seler naciowy
1 sztuka -
czosnek
5 ząbków -
wywar drobiowo-wołowy
1 litr -
brokuły
1 główka -
śmietanka 30%
300 mililitrów -
ser cheddar
150 gramów -
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
2 łyżeczki -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
do smaku -
natka pietruszki
kilka gałązek
Na grzanki:
-
ciabatta
1 sztuka -
czosnek
3 ząbki -
olej słonecznikowy
1 łyżka -
sól morska Prymat w młynku
do smaku -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
do smaku -
Rozmaryn suszony Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Pokrojoną cebulę wraz z selerem naciowym podsmażamy w garnku przez 3-4 minuty.
Kiedy warzywa podsmażą się zalewamy całość dobrym bulionem doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy przez około 15 minut.
Ciabattę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy suszony rozmaryn, całość doprawiamy solą, pieprzem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni do uzyskania złotego koloru.
Kiedy warzywa są miękkie, wlewamy do zupy śmietankę, dodajemy ser i mielimy wszystko na gładką masę.
Następnie wkładamy do zupy różyczki brokułu i gotujemy jeszcze przez 4-5 minut.
Kiedy zupa jest gotowa podajemy ją z chrupiącymi grzankami, Czosnkiem niedźwiedzim i świeżą pietruszką
Smacznego!
Lubisz zupy? To polecam Ci przepis na zupę czosnkową z jajkiem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się