Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z chipsami z boczku

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Mocno serowa i delikatnie śmietankowa zupa pachnąca majerankiem z dodatkiem chrupiących, pachnących chipsów z wędzonego boczku. Ekspresowa w przygotowaniu, ze składników, które masz w domu.

Składniki:

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
serek topiony śmietankowy duży 300 gramów
śmietana 18-procentowa 200 mililitrów
Majeranek suszony Prymat 2 szczypty
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
boczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z chipsami z boczku

Bulion zagotować. Serki pokroić na małe kawałeczki i wrzucać porcjami do gotującego się bulionu. Cały czas mieszać aż całkowicie się rozpuszczą.  Boczek pokroić w bardzo cienkie plasterki i na suchej patelni smażyć z obu stron aż stanie się chrupiący. Kiedy już cały ser się rozpuści zahartować śmietanę gorącą zupą, a następnie wlać ją do garnka. Ponownie zagotować, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zupę podawać gorącą z chipsami z boczku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak