Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa na rosole z brokułem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 4 szklanki
serek topiony 10 dag
brokuł 1 szt mały
czosnek 1 ząbek
marchew 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Do zupy wykorzystujemy rosół dlatego idealnie pasuje na szybki poniedziałkowy obiad.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa na rosole z brokułem

Rosół zagotowujemy, dodajemy pokrojoną w cienkie paski lub talarki marchew i przekrojony na pół ząbek czosnku. Po 5 min. dodajemy pokrojony na kawałki ser topiony /proponuję emmentaler/. Gotujemy do czasu aż ser się roztopi a marchew będzie al dente. Dodajemy różyczki brokuła, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą ostrej papryki. Gotujemy 2-3 min - tak by brokuł się nie rozgotował.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 16.05.2017 19:37
pychota moj syn takie zupy uwielbia
w mojej kuchni 24.10.2016 12:54
dobra i aromatyczna zupa
jagoda5913 24.10.2016 00:25
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak