zupa serowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    0,5 kg
  • ser topiony

    4 trójkaciki
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

plus:peczek siekanego szczypiorku,4łyzki ryżu prażonego na patelni,sól pieprz(Prymat).
Opłukać żeberka,zalać 1 1/2 litra wody,gotowac około 40minut.Wyjąc mięso z wywaru,.pokroic serek w kostke,i dodac do wywaru,roztrzepac trzepaczką.Masło rozgrzać na patelni i prażyć ryz na rumiano,dodac do wywaru,gotowac na małym ogniu przez 25minut.Przyprawic solą,pieprzem,i posypac szczypiorkiem.Pokroic w kostkę mięso, dodac do zupy.W razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 26.12.2011 11:44
dobra
Barbara55 28.11.2011 16:19
mniam
rakow2 05.04.2011 15:25
smaczna i zdrowa
Katarzyna/kate1980 05.05.2010 12:48
ciekawe jak smakuje bo zapowiada się bardzo apetycznie
beata.81 29.04.2010 13:04
mniam dobra w smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat