Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5 l
serek topiony 100 g , kremowy
ser cheddar 200 g
gouda 200 g
ser camembert 200 g , naturalny bez skórki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
papryczka chilli 1 suszona lub peperoncini
sól i pieprz
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka

Porada

Zupa dla koneserów serów. Wykwintna , niebanalna w smaku. Ważne by przygotować ja na domowym , prawdziwym rosole. Poezja smaków.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

1.Rosół doprowadzić do zagotowania. Dodać serek topiony.
2.Ser cheddar oraz goudę zetrzeć na tarce o dużych oczkach , camembert w miarę możliwości podzielić na mniejsze kawałki.
3.Gdy ser topiony się rozpuści dodać resztę serów oraz przyprawy ( soli i pieprzu dodać w zależności od smaku rosołu) , gotować co chwila mieszając aż zupa stanie się gładka i kremowa.
4. Śmietanę wymieszać z łyżką mąki oraz odrobiną zupy , przelać do garnka , trzymać na gazie do lekkiego zgęstnięcia. .
5.Zupę podawać posypaną odrobiną suszonej papryczki peperoncini.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 28.12.2015 13:44
Oj tak , pyszna :)
Krystyna32 26.12.2015 10:14
pyszna zupka
gosia56 26.12.2015 09:37
na pewno pyszna ;)
SzczyptaChili 26.12.2015 00:38
Dziękuję bardzo :)
Motorek 26.12.2015 00:33
uwielbiam takie zupki
Jadwiga/Jaga85 26.12.2015 00:26
Pyszna zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak