Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA SEROWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
serek topiony 2 szt
marchew 1 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
wywar z kurczaka 4 szklanki
grzanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA SEROWA

Pora myjemy osuszamy i kroimy w krążki. Marchewkę myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej. Warzywa zalewamy wywarem i gotujemy ok 15-20 min. Następnie dodajemy serki topione i gotujemy aż się rozpuszczą. Śmietanę mieszamy z łyżką mąki, dolewamy trochę zupy, dokładnie mieszamy następnie zabielamy tym zupę. Doprawiamy solą i pieprzem, jeżeli ktoś lubi bardziej wyrazisty smak możemy dodać zioła prowansalskie lub oregano. Zupę podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak