Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa serowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek topiony 3 sztuka
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
kostka rosołowa 2 kostki
marchew 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
pieprz
bazylia
oregano
sól
makaron
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa serowa

Kostki rosołowe gotujemy w 1,5 litra wody, marchewkę kroimy w kostkę, pora kroimy w talarki, pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu, gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż marchewka będzie miękka. W misce umieszczamy trzy serki topione, 2 łyżki mąki i śmietany, gdy wywar będzie już gotowy czerpakiem odbieramy ok 1,5 szklanki bulionu wlewamy do miski z reszta produktów, wybieramy warzywa i również wrzucamy do miski, wszystko razem miksujemy, zmiksowane produkty dodajemy do wywaru dokładnie mieszamy, gotujemy ok 5 min., przyprawiamy do smaku według uznania. W miedzy czasie gotujemy makaron według przepisu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 07.03.2013 17:10
ooo takiej jeszcze nie jadłam, muszę sprubować
Bogusiaz 07.03.2013 16:05
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak