Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół warzywny 2 l
serki topione śmietankowe 6 szt.
Szczypiorek cienki 0.5 pęczka
pietruszka zielona 0.5 pęczka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
bagietka 1 szt.
oliwa 30 ml
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Bagietkę kroimy w skośne kromki, nacieramy ząbkami czosnku, skrapiamy oliwą i przypiekamy w piekarniku na złoto.Ważne w czasie przyrządzania rosołu nie dodajemy soli. Serki topione są wystarczająco słone. Do wcześniej przecedzonego, przygotowanego do dajemy serki topione i gotujemy. Zieleninę myjemy i siekamy. Ugotowaną marchewkę z rosoły kroimy na zapałki do dajemy do rosołu. Na sam koniec posypujemy zieleniną. Podajemy w bulionówkach z dodatkiem grzanek . Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 02.09.2011 17:38
super
Paweł13 31.08.2011 13:21
Pycha
barbara11561 31.08.2011 08:10
pyszna
dianix 27.08.2011 12:57
uwielbiam
ziutula
ziutula 15.08.2011 10:46
do wypróbowania, lubię serki topione
mirosława4 14.08.2011 14:13
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak