Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowo-ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 40 dag
ziemniaki 40 dag
bulion 3 szklanki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz 1 szczypta
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowo-ziemniaczana

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy i opłukujemy. Seler i ziemniaki kroimy w kostkę /im mniejsza tym zupa krócej będzie się gotować/ a cebulę w kostkę lub piórka.
Krok 1 - Zupa selerowo-ziemniaczana foto
2
W garnku rozgrzewamy olej a następnie wrzucamy ziemniaki i seler. Mieszając dusimy ok. 5 min. Dodajemy cebulę i dusimy dalsze 5 min. Wlewamy bulion i gotujemy do miękkości - ok. 20 min. Doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Zupa selerowo-ziemniaczana foto
3
Gdy warzywa będą miękkie zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na jednolity krem.
Krok 3 - Zupa selerowo-ziemniaczana foto
4
Rozlewamy na talerze i podajemy. Jako dodatek możemy podać grzanki czosnkowe.
Krok 4 - Zupa selerowo-ziemniaczana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.11.2013 16:32
Jeszcze nigdy nie jadłam zupy z selera, ale na pewno jest bardzo zdrowa;)
Silver Teaspoon 09.12.2012 09:45
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak