Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowo- marchwiowa na skrzydełkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
seler korzeniowy ćwierć dużego szt
marchew 2 szt
ziemniaki 1-2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
przyprawa uniwersalna Kucharek
woda 2,5 l
śmietana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowo- marchwiowa na skrzydełkach

Do garnka wkładamy skrzydełka ,selera pokrojonego w duże kawałki ,jedną marchew pokrojoną w duże kawałki. Drugą kroimy w kosteczkę razem z ziemniakami i liściem laurowym ,zielem angielskim dokładamy do rondelka. Gotujemy zbierając powstałe szumowiny .Gdy warzywa będą miękkie –duże kawałki wyjmujemy dodajemy chochelkę wywaru i miksujemy blenderem na krem. Wlewamy z powrotem do garnka doprawiamy przyprawą uniwersalną i zabielamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 01.04.2015 20:44
Świetna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak