Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
marchewka 2 sztuki
sól
pieprz
pietruszka 1 garstka
mleko 1/2 szklanki
bulion drobiowy 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa

Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Zalewamy bulionem i doprowadzamy do zagotowania. Seler myjemy i kroimy w kostkę. dodajemy do marchewki. Obrane ziemniaki również kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do zupy razem z selerem.
Wsypujemy posiekaną pietruszkę i wszystko razem gotujemy do miękkości ziemniaków. Do gotowej zupy wlewamy mleko i doprawiamy ja do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.04.2014 00:17
warto taką gotować.
Róża1 20.08.2013 09:50
ciekawa zupa z selerem naciowym:-)
Katarzyna59 10.07.2013 07:39
fajna zupka
Monika10 09.07.2013 20:32
smaczne lubie takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak