Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA SELEROWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 250 gram
cebula 2 sztuki
seler 300 gram
woda 1 1/2 litra
margaryna 1 łyżeczk
śmietana 120 ml.
sól - do smaku
mąka 2 łyżki
koperek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA SELEROWA

Warzywa obmyć, obrać i pokrajać na drobne kawałki. Dodać do wrzącej wody, dodać tłuszcz, sól i gotować do miękkości. Warzywa wyjąć, przetrzeć przez sito i włożyć z powrotem do wywaru. Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać do zupy ciągle mieszając. Na koniec zupę posypać koperkiem. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 03.09.2012 20:16
pycha
Rafał10 21.06.2012 11:41
uwielbiam zupki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak