Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa selerowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 30 gram
seler korzeniowy 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
szalotka 1 sztuka
czosnek 1 sztuka
ser plaśniowy 1 sztuka
wywar drobiowo-wołowy 600 ml
śmietana 12% 200 ml
sól 1 gram
Pieprz biały mielony Prymat 1 gram

Przepis i sposób przygotowania na: zupa selerowa

Przygotowanie: Szalotkę wraz z czosnkiem należy obrać i drobno posiekać ostrym nożem. Pietruszkę oraz korzeń z selera obrać, skroić. Na 30 g masła smażymy na rumiano szalotkę. Dosypujemy seler z pietruszką. Obsmażamy 5-7 minut. Wlać wywar z kurczaka i gotować do miękkości zupy. W śmietanie rozpuścić ser i wlać do zupy.Należy dodać tylko szczyptę soli bowiem sam ser jest słony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.05.2012 16:12
Nie jadłam takiej i muszę ją zrobić.
Justyna Jussstiii 27.03.2012 17:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak