Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 30 g
Korzeń selera 1 szt
natka piertuszki pęczek
ser pleśniowy 10 g
śmietana 200 ml
sól, pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
bulion 600 ml
szalotka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa

Szalotkę i xzosnek obrać, i posiekać. Korzeń selera obrać, i pokroić w kostkę. Szalotkę zeszklić na maśle. Dodać seler i pokrojoną pietruszkę. Obsmażyć 5 min. Wlać wywar. Gotować do miekkości warzyw. W śmietanie rozpuścić ser i dodać do zupy. Przyprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak