Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA SELEROWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z warzyw 1,5 litra
seler 0,4 kg
jabłka 0,3 kg
śmietana 1/2 szklanki
masło 50 gram
mąka 20 gram
sól
sok z cytryny
natka pietruszki
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA SELEROWA

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, a następnie zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Selery obrać i posiekać na duże kawałki. Razem z jabłkami podsmażyć na maśle. Całość dodać do wywaru z warzyw i razem zagotować. Śmietaną wymieszać z mąką i dodać do wywaru, całość chwilę pogotować. Doprawić do smaku solą, gałką, sokiem z cytryny. Na koniec posypać natką. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.10.2012 16:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak