Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rzodkiewkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 1/2 litra
rzodkiewka 10 pęczków
masło 8 dag
mąka 6 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rzodkiewkowa

Wykonanie:
Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki i udusić na maśle. Dodać pokrojoną natkę pietruszki, mąkę, wszystko zrumienić, zalać wodą i gotować pół godziny na wolnym ogniu z przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.03.2015 15:17
ciekawa zupa,dla mnie nowość
mirosława4 22.03.2015 14:25
takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak