Zupa rzodkiewkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 1/2 litra
  • rzodkiewka

    10 pęczków
  • masło

    8 dag
  • mąka

    6 dag
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    posiekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki i udusić na maśle. Dodać pokrojoną natkę pietruszki, mąkę, wszystko zrumienić, zalać wodą i gotować pół godziny na wolnym ogniu z przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 22.03.2015 15:17
ciekawa zupa,dla mnie nowość
mirosława4 22.03.2015 14:25
takiej jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat