Zupa ryżowo- mleczna

Zupa ryżowo- mleczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    1 litr
  • ryż

    15 dag
  • śmietana

    100 ml
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • woda

    100 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa ryżowo- mleczna

Wodę zagotować i osolić ją. Ugotować na niej ryz. Mleko zagotować w oddzielnym garnku. Na mleko przecierać przez sitko ryż, wymieszać, doprawić do smaku solą i cukrem. Przed podaniem doprawić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

IKrakowianka 07.02.2013 17:18
smaczna :)
Juleczka20 27.02.2012 12:17
lubię taką zupkę
kielcok1 23.10.2011 15:41
mniam
rakow2
rakow2 08.04.2011 15:36
nie dla mnie
Iwusia 22.11.2010 19:45
super zupka :)
marta639 17.09.2010 18:25
Fantastyczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat