Zupa ryżowa na rosole z kalafiorem

Zupa ryżowa na rosole z kalafiorem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda zimna

    2 litry,
  • porcja rosołowa

    1 z kurczaka
  • indycza szyjka

    1 szt,
  • kostka rosołowa

    1 kostka,
  • marchew

    2 szt,
  • pietruszka

    1 szt,
  • seler

    1/4 szt,
  • cebula

    1 szt, podsmażona ,
  • liście laurowe Prymat

    2
  • ziele angielskie całe

    3 -4 ziarenka,
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku,
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    do smaku,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • ryż

    3/4 szkl,
  • koperek

    1/2 pęczka lub natka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane mięso rosołowe zalać zimną wodą. Dodać obrane pokrojone w kostkę jarzyny. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu ok. 35 - 40 minut.

Po tym czasie wyjąć mięso obrać i ponownie włożyć do rosołu. Dodać przepłukany zimną wodą ryż oraz wypłukany i rozdrobniony na różyczki kalafior. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą.

Gotować do miekkości ryżu i kalafiora.

Zupę posypać posiekanym koperkiem lub poszatkowaną natką pietruszki.

W razie konieczności doprawić do smaku przyprawą płynną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

13.10.2017 03:13
Dobra zupa.

jejkuchnia

05.10.2017 08:57
Pyszna, lekka zupka. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat