Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa na rosole z kalafiorem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda zimna 2 litry,
porcja rosołowa 1 z kurczaka
indycza szyjka 1 szt,
kostka rosołowa 1 kostka,
marchew 2 szt,
pietruszka 1 szt,
seler 1/4 szt,
cebula 1 szt, podsmażona ,
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 3 -4 ziarenka,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku,
sól i pieprz do smaku,
ryż 3/4 szkl,
koperek 1/2 pęczka lub natka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa na rosole z kalafiorem

Opłukane mięso rosołowe zalać zimną wodą. Dodać obrane pokrojone w kostkę jarzyny. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu ok. 35 - 40 minut.

Po tym czasie wyjąć mięso obrać i ponownie włożyć do rosołu. Dodać przepłukany zimną wodą ryż oraz wypłukany i rozdrobniony na różyczki kalafior. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą.

Gotować do miekkości ryżu i kalafiora.

Zupę posypać posiekanym koperkiem lub poszatkowaną natką pietruszki.

W razie konieczności doprawić do smaku przyprawą płynną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:13
Dobra zupa.
jejkuchnia 05.10.2017 08:57
Pyszna, lekka zupka. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak