Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuka
rosół z kury 1 litr
woda 1/2 litr
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
natka pietruszki
ryż 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, wlać pół litra wody i doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem i gotować, aż warzywa lekko zmiękną. Wlać rosół z kury i ponownie doprowadzić do wrzenia.

Ryż bardzo starannie opłukać, wsypać do wrzącej zupy i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa i ryż będą miękkie. Jeśli to konieczne ponownie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę podawać posypaną posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.01.2016 15:12
uwielbiam i często gotuję :)
Grazyna0211 19.10.2015 11:15
bardzo mi smakuje taka zupa
patryska76 19.10.2015 09:17
jedna z moich ulubionych zup :)
ben-ka 19.10.2015 08:50
Dawno takiej nie gotowałam.
olkaaa 19.10.2015 07:33
Zapowiada się fajnie.
MAR3STA 18.10.2015 21:30
znakomita zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak