Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
mięso wieprzowe 25 dag
ryż 1/2 szklanki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 1/4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa

Mięso opłukać, pokroić na drobne kawałki. Włożyć do garnka, zalać wodą, około 2 litrów, zagotować. Ziemniaki obrać, pokroić, umyć, dodać do mięsa. Pora obrać, umyć, dodać do zupy razem z umytą i pokrojoną marchwią i pietruszką.

Na około 10-15 minut przed końcem gotowania dodać ryż. Gotować do miękkości. Dodać sól i pieprz do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 04.01.2012 09:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak