Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
szczypiorek posiekany 1 pęczek
woda 1,2 litra
natka piertuszki siekana 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
warzywa 20 dag
kości schabowe 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa

myte kości zalewamy litrą wody,gdy mięso będzie miękkie wykładamy mięso, obieramy od kości.Do rosołu dodajemy warzywa pokrojone w zapałkę oraz ryż.Gotujemy do miękkości,doprawiamy do smaku solą i pierzem ,dodajemy obrane mięso.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 27.07.2013 17:36
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak