Zupa Rybno Warzywna z Jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar rybny litr

    1
  • marchew

    1
  • korzeń pietruszki

    1
  • seler mały kawałek

    1
  • pęczek koperku

    1
  • liść laurowy

    1
  • kulki ziela angielskiego

    5
  • sól

    do smsku
  • śmietanka kremowa

    1
  • mąka pszenna

    1
  • jajka

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Wywar wlać do garnka,dodać listek laurowy i ziele angielskie. Garnek postawić na ogniu i doprowadzić wywar do wrzenia . Warzywa obrać, pokroić w drobną kosteczkę i dodać do wywaru.Całość gotować do miękkości warzyw .Śmietanę wymieszać z mąką ,zahartować wywarem (wlać kilka łyżek gorącego wywaru do śmietanki i wymieszać) i wlać do zupy. Zupę zamieszać i dodać posiekany koperek. Na koniec doprawić do smaku solą i grubo zmielonym pieprzem. Zupę podajemy z jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 06.04.2012 14:27
super
edita15 06.04.2012 07:55
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat