Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna ze szczupaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baza zupy

szczupak 600 gram
por (biała część) 1/2 szt
marchewka 1 szt
seler korzeniowy 100 gram
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 8 ziarenek
sól do smaku
woda 2,33 litra

zagęszczenie

żółtko jajek 1 szt
śmietana do zup 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna ze szczupaka

Rybę umyłam pod bieżącą wodą pokroiłam w dzwonka. Zalałam wodą ( 2 litry 330 ml ) zagotowałam, zdjęłam szumy. Gotowałam przez 30 minut na wolnym ogniu z dodatkiem przypraw i czosnku
( całe ząbki ). Warzywa obrałam; marchewkę pokroiłam w plasterki, seler w kosteczkę , a por w paski, dodałam do gotującej się zupy. Gotowałam przez następne 20 minut.
Rybkę wyciągnęłam, obrałam z ości. Wywar przecedziłam, połączyłam z żółtkiem i śmietaną, doprawiłam do smaku. Włożyłam rybkę i warzywa z wywaru, ponownie zagotowałam. Podawałam z grzanką czosnkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.03.2017 08:04
świetna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak