Zupa rybna z sosem sojowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki

    4 szt
  • kapusta pekińska

    100 gr
  • cebula

    1/4 szt
  • olej sezamowy

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • zioła prowansalkie Prymat

    szczypta
  • natka pietruszki

    łyżka
  • bulion warzywny

    2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • makaron nitki

    150 gr ugotowany
  • filet z dorsza

    1 100 gr
  • imbir mielony

    0,5 łyżeczki
  • Sos imbirowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion zagotować, dodać kapustę pekińską pokrojoną w kostkę i drobno posiekaną cebulę, zagotować i dodać rybę pokrojoną w kostkę oraz krewetki, dodać przyprawy i pogotować ok 10 min na wolnym ogniu. Na koniec wlać lekko rozmącone jajko , zagotować i zestawić z ognia. podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 23.04.2011 19:41
interesujący przepis
PaniMISIOWA 23.04.2011 19:41
interesujący przepis
agnieszka189 13.04.2011 10:00
ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat