Zupa rybna z karpia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2
  • por

    10 cm
  • ziele angielskie

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ocet winny

    1 łyżka
  • pieprz

    10 ziarenek
  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

  • Imbir mielony Prymat

  • śmietana 30%

  • mąka

    2 łyżki
  • karp

    4 głowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Głowy karpia oczyścić, usunąć oczy, zalać wodą, zagotować. Ryby przełożyć do czystego garnka, zalać nową wodą, dodać włoszczyznę, liść, ziarenka i gotować na wolnym ogniu godzinkę. Po tym czasie wywar przecedzić. Mąkę rozrobić w zimnej wodzie, wlać do zupy, zagotować, dodać śmietankę, przyprawy, ocet i pokrojoną w plasterki marchewkę z gotowania.
Podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat