Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z karpia

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2
por 10 cm
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ocet winny 1 łyżka
pieprz 10 ziarenek
Gałka muszkatołowa cała Prymat
Imbir mielony Prymat
śmietana 30%
mąka 2 łyżki
karp 4 głowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z karpia

Głowy karpia oczyścić, usunąć oczy, zalać wodą, zagotować. Ryby przełożyć do czystego garnka, zalać nową wodą, dodać włoszczyznę, liść, ziarenka i gotować na wolnym ogniu godzinkę. Po tym czasie wywar przecedzić. Mąkę rozrobić w zimnej wodzie, wlać do zupy, zagotować, dodać śmietankę, przyprawy, ocet i pokrojoną w plasterki marchewkę z gotowania.
Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak