Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z dorsza

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
rzepa 1 szt
masło 1 łyżka
filet z dorsza 500 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz biały mielony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z dorsza

Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Rzepę obieramy, kroimy w dużą kostkę.
Warzywa podsmażamy na maśle, następnie zalewamy wrzątkiem (1,5 l) lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, zagotowujemy i zmniejszamy płomień.
Do zupy dodajemy pokrojony na paski filet z dorsza, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i białym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak