Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna - UCHA - szczupak

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 kg
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
zielona pietruszka do smaku
mąka 1/2 szkl
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna - UCHA - szczupak

Kroki postępowania

1
Kawalki ryby umyc, pokroic.
Krok 1 - Zupa rybna - UCHA - szczupak foto
2
Gotujemy wywar warzywny z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego, jednej cebuli i kostki rosolowej. Gdy warzywa są miękkie wkladamy rybę. Cebulę obieramy i opalamy nad płomieniem i wrzucamy do garnka. Gotujemy około 20 minut.
Krok 2 - Zupa rybna - UCHA - szczupak foto
3
Solić i popieprzyć do smaku, dodać posiekaną natkę pietruszki. Zaklepać maka w zaleznosci od ilosci. Podawać z pieczywem. Smacznego!
Krok 3 - Zupa rybna - UCHA - szczupak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 18.02.2013 18:04
oj to będzie smaczna zupka
Bernadeta 09.11.2012 09:23
zupe rybną jadam zwykle podczas kolacji wigilijnej,z karpia chętnie spróbuje innej wersji ;)
jozefinach 07.11.2012 10:00
Z chęcią zjadłabym talerz takiej zupy.
Ewa6274879 04.11.2012 17:08
zapowiada się bardzo smacznie :)
eMMe 04.11.2012 16:20
Zupy rybne zawsze pyszne i zdrowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak