Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 3/4 kg.
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mleko 1/2 szkl.
wino białe wytrawne 1 kieliszek
mąka 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
marchewka 2 szt.
pietruszka
seler kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna po włosku

ryby umyć czosnek i warzywa obrać umyć i pokroić do garnka wlać ok.1,5litra wrzątku osolić włożyć ryby,warzywa oraz czosnek i gotować ok.15min.po tym czasie wyjąć rybę a wywar z warzywami gotować jeszcze ok.20min.przecedzić dodać koncentrat pomidorowy.wino.mąkę wymieszaną z mlekiem oraz przyprawy do smaku sól i pieprz biały najlepiej świeżo zmielony,całość zagotować włożyć ryby tuż przed podaniem posypać posiekaną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak