Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna po węgiersku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 700-800 g
ziemniaki 1/2 kg
papryka czerwona 2-3 szt.
marchew 2 duże
cebula czerwona 2 średnie
Pasta gulaszowa w tubce do smaku
koncentrat pomidorowy do smaku
papryka mielona 2 łyżki
olej
Kucharek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 5-7 szt.
czosnek do smaku
Kminek mielony Prymat płaska łyżeczka
cukier do smaku
makaron drobny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna po węgiersku

Filety z pangi umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami.
Cebulę pokroić w kostkę u usmażyć na rumiano, dodać paprykę pokrojoną w kostkę, posypać kucharkiem i poddusić.
Marchewkę pokroić w plasterki.
W garnku zagotować wodę, dodać kucharka i marchewkę.
Dołożyć przyprawy.
Rybę włożyć do wrzątku i gotować na małym ogniu przez 10 minut.
W tym czasie pokroić ziemniaki w kostkę i dodać do wywaru razem z papryką i cebulą.
Gotować do miękkości warzyw.
Pod koniec gotowania zupę doprawić pastą gulaszową, koncentratem pomidorowym, pieprzem, czosnkiem i cukrem.
Osobno ugotować drobny makaron, odcedzić i przelać zimną wodą.
Na talerzach ułożyć makaron i zalać gorącą zupą rybną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.02.2014 12:08
Poecam tym osobom, które "boją się" zup rybnych ;) Ta opcja jest dość delikatna i rybny posmak zakamuflowany jest między przyprawami i warzywami :)
usmiech 12.06.2013 15:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak