Zupa rybna

Zupa rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 tacka
  • cebula

    1/2 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    4 ziarna
  • pieprz

    6 ziaren
  • sól do smaku

  • kaszka

    1/2 szklanki
  • ryba

    30 (kawałki)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Gotuję najpierw wywar z włoszczyzny, z dodatkiem soli, przypieczonej cebulki, liścia laurowego, kilku ziaren ziela angielskiego i pieprzu. To musi się trochę pogotować, żeby wywar nabrał mocy. Po 20-25 minutach wrzucamy kawałki ryby, gotujemy 15-20 minut. Potem wyjmujemy rybę i warzywa oprócz marchewki, którą ja kroję w drobne kawałki. Wsypujemy kaszkę mannę, około pół szklanki, dokładnie mieszając, żeby nie powstały grudki. Gotujemy kilka minut, aż kaszka zmięknie.Wrzucamy obrane kawałki ryby i zupa gotowa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

m1monika

26.04.2011 19:19
jeszcze takiej nie jadłam

Ewa111

08.04.2011 14:23
właśnie znalazłam przepis na dobrą zupę rybną , mój mąż jest wędkarzem i czasem przynosi ryby które tyko nadają się na zupę

SmacznaPyza

25.03.2011 08:54
bardzo lubię rybną zupkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat