Zupa rybna

Zupa rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryb

    50 dag
  • cebula

  • ząbek czosnku

  • masło

  • sól

  • pieprz

  • ziemniaki

  • bulion warzywny

    1 l
  • jogurt naturalny

    125 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa rybna

Cebulę obrać, drobno posiekać, wrzucić na rozgrzane masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zeszklić. Dodać kawałki ryb, przesmażyć, po czym zalać bulionem, zagotować, dodać obrane i pokrojone w plasterki ziemniaki, gotować ok. 20 minut. Wymieszany z mąką jogurt dodać do zupy, wymieszać i gotować jeszcze ok. 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Natalia40 09.03.2012 15:03
pycha
Kopiko1983 25.04.2011 19:09
Warto wypróbować!
Krystyna33 01.03.2011 16:46
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat