Zupa rybna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    50 dag
  • głowa i grzbiet ryby

  • woda

    około 2 litry
  • marchewka

    2 sztuki
  • seler

    1 kawałek
  • pietruszka

    1 sztuka
  • por

    1/2 sztuki małej
  • makaron nitki

    1 opakowanie
  • śmietana

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • zioła suszone

  • olej

    1 łyżka
  • cebula

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka przełożyć głowę i grzbiet ryby, zalać wodą i ugotować wywar. Następnie wyjąć głowę wraz z grzbitem. Do wywaru dodać pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę filety rybne. Pora podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Zupę zaprawić mąką oraz śmietaną. Następnie dodać przypaloną nad palnikiem cebulkę. Do zupy dodać dowolne zioła. Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem nitki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 07.02.2014 10:30
smaczna :-)
IKrakowianka 04.12.2013 21:39
świetny smak
madi356 23.12.2010 19:59
ja lubię, pamiętam jak moja córcia jadła początkowo zupki rybne w słoiczkach:)
Katarzyna/kate1980 15.10.2010 08:05
a ja nie za bardzo ale patrząc na to zdjęcie mam ochotę spróbować
Iwusia 08.10.2010 10:53
Lubię taką zupkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat