Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 0,5 kg
seler naciowy 2 łodygi
por 0,5 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
marchew 2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
pomidory 3 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
koperek 0,5 pęczka
sos rybny 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
Bazylia suszona Prymat 2 szczypty
bulion warzywny 2 litry
sól do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Warzywa (oprócz pomidorów-te zostawiamy na później) umyć i obrać., pokroić w kostkę lub plasterki. W garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć warzywa, zalać bulionem, dodać ziele angielskie i liście laurowe Prymat, gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w dość grubą kostkę rybę- jeśli używamy mrożonej, wcześniej należy ją rozmrozić. Doprawić bazylią, pieprzem Prymat, solą i sosem rybnym. Pomidory sparzyć obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować przez około 10 minut. Przed podaniem posypać świeżym, pokrojonym koperkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 12.03.2017 09:39
dobra zupka
Bernadeta1 11.03.2017 18:10
Bardzo rzadko robię taką zupkę a pyszna
Aleksandra/Olcia 11.03.2017 18:00
aromatyczna zupka
Edith85 11.03.2017 11:21
Dobra zupka
jagoda5913 11.03.2017 00:18
ciekawa zupka
w mojej kuchni 11.03.2017 00:05
apetyczna zupa
halina17 10.03.2017 23:59
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak