Zupa rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby

    0,5 kg małe
  • papryka czerwona

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt korzeń
  • pomidor

    1 duży
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa rybna foto
Ryby oczyścić i pokroić na mniejsze porcje. Ryby zalać wodą, dodać przyprawy i gotować około 20 minut.
Krok 2 - Zupa rybna foto
Warzywa obrać i pokroić w plasterki. Warzywa dodać do ryby i gotować całość do miękkości.
Krok 3 - Zupa rybna foto
Zupę przecedzić przez sito Mięso z ryby oddzielić od ości
Krok 4 - Zupa rybna foto
Papryki pokroić w kostkę pomidora również. Do wywaru dodać znów ugotowane warzywa oraz paprykę i pomidora.
Krok 5 - Zupa rybna foto
Mięso z ryby dodać do zupy, przyprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości papryki.
Krok 6 - Zupa rybna foto
Podawać na gorąco

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 22.09.2015 14:05
Nie jadłam.
MagdaXXX 02.09.2015 12:46
POPROSZĘ MISECZKE
pajbek 02.09.2015 12:05
Musi być pyszna :-)
agaK. 02.09.2015 10:56
Muszę kiedyś spróbować zrobić zupę rybną, mój syn nie lubi ryb to może chociaż do zupy się przekona.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat