Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zupa

karpia dzwonka 1 dzwonek
woda zimna 1,5 litra
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por kawałek
seler 1/4 selera
masło 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

zacierka

mąka pszenna 4 łyżeczki
śmietana 18 proc 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

1. Warzywa obrać. Rybę oczyścić i wrzucić wraz z warzywami do garnka, zalać zimną wodą. Dodać pół łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Gotować na wolniutkim ogniu, ok 1h do miękkości warzyw i ryby.
2. Bulion przecedzić.
3. Marchewkę pokroić w kostkę, a mięso z ryby obrać, dodać do bulionu.
4. Mąkę pszenną rozmieszać w małej ilości zimnej wody, dodać kwaśną śmietanę, wymieszać. Wlać chochelkę wywaru rybnego w celu zahartowania. Zacierkę wlać do zupy, dodać masło, zagotować. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak