Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 szt
krewetki koktajlowe 200 g
łosoś filet 150 g
dorsz 150 g
czosnek ząbki 2 szt
marchewka 2 szt
por 1/2 szt
kapusta włoska 1/4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

Na patelni stapiam masło i podsmażam pokrojone w plasterki warzywa, posypuję papryką oraz pieprzem. Do rondelka wlewam olej, dodaję krewetki i ząbek czosnku. Podsmażam. Do garnka wlewam ok. 2,5l wody, dodaję listki laurowe, ziele i przekładam podsmażoną włoszczyznę. Umytego pstrąga kroję na kawałki (razem z głową) i umieszczam w gotującym się bulionie. Gdy warzywa zmiękną, dodaję pokrojonego w kostkę łososia i dorsza oraz podsmażone krewetki. Teraz czas na sól, pieprz, sos sojowy oraz ząbek czosnku. Gotuję całość jeszcze 10 minut. Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak